Afgelopen zomer is Dilcher (38) gestart in zijn nieuwe functie als meet- en regeltechnicus/ inbedrijfsteller bij Hollander Techniek via Kento. Wij belden hem op om te vragen hoe de eerste maanden zijn verlopen en of hij zijn plek binnen het bedrijf gevonden heeft.

De Zoektocht:

Dilcher zocht in een nieuwe baan voornamelijk mogelijkheden om te groeien en zich te ontwikkelen en dit is zeker gelukt. Dilcher: “Ik hou van studeren en wil mij verder in mijn vakgebied specialiseren. Ik ben erg leergierig en Hollander Techniek geeft mij de kans om mijn talent te benutten en mij verder te ontwikkelen. Het allerleukste aan deze functie is dat ik mijn droom achterna ga”

Waar is Dilcher terecht gekomen?

Als meet- en regeltechnicus houdt Dilcher zich bezig met de besturing van klimaatinstallaties en de inbedrijfstellingen op locatie. Hij werkt momenteel met collega’s aan een groot project. Een deel van de software voor deze installatie heeft hij zelf geschreven en zijn collega’s helpen hem met het eruit halen van beginnersfouten.
De stap naar een nieuwe baan was lastig voor Dilcher. Zijn vorige werkgever was zijn eerste werkgever in Nederland en voelde aan als een warm nest. Hij vervulde hier de functie van monteur meet- en regeltechniek. Toch ging hij op zoek naar een nieuwe baan om zijn droom om software engineer te worden te verwezenlijken. Hij wilde niet alleen de installatie plaatsen, maar ook de inbedrijfstelling doen, totdat de hele installatie goed werkt.“als je dan ook nog leert hoe je de software moet schrijven is dat het perfecte plaatje”.

De rol van Kento:

Onze adviseur Joost heeft hem hierbij geholpen. Het was een lang traject met meerdere contactmomenten om in kaart te brengen wat Dilcher belangrijk vindt in zijn werk. Daarna heeft Joost hem voorgesteld aan onze partners waarna Dilcher bij meerdere bedrijven op gesprek is geweest. Uiteindelijk is de keuze gevallen op de functie als meet- en regeltechnicus, wat een ideale match blijkt te zijn. “Joost nam mij serieus en heeft veel nuttige antwoorden gegeven op al mijn vragen. Hij gaf mij het vertrouwen wat ik nodig had en ik zit nu helemaal op mijn plek bij mijn nieuwe werkgever.”

Wij zijn ontzettend blij dat wij Dilcher hebben kunnen assisteren in de zoektocht naar zijn droombaan. Ook toe aan de volgende stap in jouw carrière? Wij helpen jou graag verder!

Leuk weetje: Dicher zet zich naast zijn werk in voor zijn eigen stichting!  Vanuit deze stichting worden oude kabels opgekocht om te recyclen en de grondstoffen te verkopen. De volledige winst gaat naar de hulp van kansarme kinderen.