Iets meer dan een maand geleden is Aike (30), via Kento, gestart op zijn nieuwe functie in de maritieme onderhoudsindustrie. Hoe waren de eerste weken van Aike? Hoe gaat zijn nieuwe functie eruit zien en wat zijn de grootste verschillen met zijn vorige baan in de offshore industrie? Wij belden met Aike voor een eerste update..

Als we Aike spreken is hij net terug van een klus in Denemarken: “Op dit moment word ik nog ingewerkt op het hoofdkantoor en val ik af en toe in op andere klussen. Zo ben ik bijvoorbeeld net terug van een klus in Denemarken”.

Met deze nieuwe functie ben je ook van branche gewisseld, wat zijn de grootste verschillen? “Bij mijn vorige baan werkte ik drie weken op, drie weken af. Nachtdiensten, 12 uur per shift. Ik had in die drie weken veel vrije tijd, en dat is nu minder, maar ik ben blij dat ik geen nachtdiensten meer heb”.

Aike’s nieuwe functie is gericht op het opzetten van een service afdeling voor de maritieme industrie. “Er is onlangs een service afdeling geopend in Den Helder, en dat wordt straks het uitgangspunt voor de nieuwe service tak, vanuit daar willen we gaan uitbreiden om voornamelijk de aanrijtijden te verkorten. Ik ga in samenwerking met het hoofdkantoor deze afdeling managen, maar zal daarnaast zelf ook service verlenen.”

Op dit moment wordt er nog gezocht naar een collega voor Aike die samen met hem deze te gekke uitdaging aan kan gaan. Benieuwd naar hoe het Aike en zijn toekomstige collega verder vergaat? Over een aantal maanden bellen we hem weer voor een update!