Ron (52) is zo’n 1,5 maand geleden gestart in zijn nieuwe functie als High Tech Monteur in de vliegtuigindustrie. Wij spraken met Ron over hoe hij in deze functie terecht is gekomen, hoe zijn eerste weken zijn verlopen en hoe het hem bevalt…

Ron werkte al een tijd als specialistisch monteur, en hoewel hij zijn werk erg leuk vond, voelde hij zich niet gehoord binnen het bedrijf. Toen hij, na aansporen van zijn vrouw, de stoute schoenen aantrok en op zoek ging naar andere functies, kwam hij via het UWV in aanraking met Kento en de vacature voor High Tech Monteur in de vliegtuigindustrie, en dat leek hem wel wat! “Het was tijd voor een nieuwe stap”, aldus Ron.

Nu is Ron alweer 1,5 maand in zijn nieuwe functie begonnen, en het bevalt hem goed; “Bij dit bedrijf werken ze vanuit een veel betere insteek, ik heb mijn eigen verantwoordelijkheid, en dat werkt goed. Als ik bijvoorbeeld een vrije dag wil, dan kan dat als ik denk dat het kan. Ik hoef niet langs 3 lagen in de organisatie om toestemming te vragen. Deze nieuwe manier van werken en denken zorgt ervoor dat iedereen zijn verantwoordelijkheid neemt. Het oude, hiërarchische, systeem werkt in deze dag en tijd niet meer. Ik zie het bij mijn kinderen die als bijbaan bijvoorbeeld bij een supermarkt werken, daar heb je teamleiders en afdelingschefs etc. het resultaat is dat iedereen zegt ‘dit is niet mijn verantwoordelijkheid’ en werk vervolgens blijft liggen.”

Verder voelt Ron zich nu al zeer gewaardeerd binnen het bedrijf; “Ik werd afgelopen week ineens gevraagd om te helpen als testmonteur, dat ik gelijk betrokken word bij diverse processen binnen het bedrijf, en dat mijn mening wordt gewaardeerd vind ik erg fijn!”. Ron zegt zelf: “Als je mij ruimte geeft ben ik erg loyaal, en ik denk dat dit bij heel veel mensen zo werkt”.

Kortom, een zeer succesvolle match! Over een aantal maanden komen we terug bij Ron om te kijken hoe hij zich ontwikkelt binnen zijn nieuwe functie en om te vragen hoe het verder gaat..