Het klimaatakkoord biedt nieuwe kansen op de arbeidsmarkt!

Het klimaatakkoord wat in juni 2019 gepresenteerd werd heeft grote gevolgen voor de technische sector. De vraag naar duurzame technologie is nog groter geworden en dat creëert veel werkgelegenheid. Volgens het klimaatakkoord komt in 2030 zeventig procent van alle elektriciteit uit hernieuwbare bronnen. Woningen worden duurzamer met behulp van warmtenetten en collectieve of individuele (hybride) warmtepompen en uiteraard door het plaatsen van zonnepanelen. Ook de industrie staat voor een grote uitdaging. In 2050 moet de gehele industrie circulair zijn en vrijwel geen broeikasgas meer uitstoten. Werk aan de winkel dus, om deze transitie soepel te laten verlopen.

Er is veel vraag naar technici om het klimaatakkoord tot een succes te brengen. Volgens het Energieonderzoek Centrum Nederland zal de energietransitie in totaal 39.000 tot 72.000 voltijdbanen moeten opleveren. Het rapport zegt dat voor elke verloren baan in de fossiele sectoren er zeven klimaatbanen terugkomen. Het gaat hierbij om de installatie van warmtepompen, het isoleren en aardgasvrij maken van woningen, het plaatsen van laadpalen, de bouw van bijvoorbeeld windmolenparken en onderzoek en innovatie.

Bij Kento staat duurzaamheid hoog in het vaandel, daarom werken wij veel samen met partners die met duurzame techniek willen bijdragen aan een betere toekomst. Wil jij ook werken met de nieuwste innovatieve duurzame energiesystemen? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Wij zijn gespecialiseerd in functies op het gebied van montage en assemblage, testen en indrijfstellen en service en onderhoud.

Welke vacature past bij jou?
Kento ontzorgt in jouw zoektocht naar een nieuwe baan. Wij brengen jouw wensen in kaart en gaan op zoek naar een vacature die bij jou past. Heb je ambities binnen het technisch vakgebied, maar weinig ervaring? Ook dan gaan wij graag met je in gesprek om de vele mogelijkheden te bespreken. Met jouw technische kennis en ambities kunnen we er samen voor zorgen dat het klimaatakkoord een succes word!

× Hoe kan ik je helpen?