Hoe maak je een technisch cv?

Technisch CV

Een CV wordt vaak gevraagd als onderdeel van het sollicitatieproces. Dit gebeurt meestal wanneer je solliciteert naar een baan. Werkgevers en recruiters vragen vaak om een (technisch) CV om meer te weten te komen over je professionele achtergrond, opleiding en vaardigheden. Benieuwd naar waarom een curriculum vitae (cv) echt belangrijk is? Lees hier.

Leestijd | 3 minuten

Wat staat er in een technisch cv?

Een technisch CV kan worden ingedeeld in de volgende secties:

1. Persoonlijke gegevens

Bij persoonlijke gegevens in een cv kunnen de volgende informatie opgenomen worden:

  • Naam en achternaam
  • Adres (optioneel)
  • Telefoonnummer
  • E-mailadres
  • Geboortedatum (optioneel)
  • Nationaliteit (optioneel)
  • Burgerlijke staat (optioneel)

Het is belangrijk om alleen relevante en noodzakelijke persoonlijke gegevens op te nemen en geen gevoelige informatie te verstrekken, zoals het burgerservicenummer.

2. Profielsamenvatting

Een korte samenvatting van je technische ervaring, vaardigheden en doelen. Een profielsamenvatting moet kort en bondig zijn, meestal niet meer dan twee of drie zinnen lang. Het moet de aandacht van de werkgever trekken en een positieve indruk achterlaten.

3. Technische vaardigheden

Bij technische vaardigheden in een cv kunnen de specifieke vaardigheden en kennis die relevant zijn voor de functie of het vakgebied worden vermeld. Denk hierbij aan technische vaardigheden, inclusief programmeertalen, softwaretoepassingen en andere technologieën waarin je gespecialiseerd bent.

4. Werkervaring

Een overzicht van je technische werkervaring, inclusief functietitel, bedrijfsnaam, data, taken en verantwoordelijkheden. Benadruk specifieke technische projecten waaraan je hebt gewerkt en de technologieën die je hebt gebruikt.

5. Opleiding

Een lijst van je behaalde diploma’s, certificaten en andere educatieve prestaties, inclusief technische opleidingen en certificeringen.

6. Prestaties

Een overzicht van je technische prestaties, zoals bijvoorbeeld de ontwikkeling van software die wordt gebruikt door klanten of het verminderen van storingen in een technisch systeem.

7. Interesses

Een lijst van persoonlijke interesses die relevant zijn voor de functie waarop je solliciteert, zoals bijvoorbeeld deelname aan open source projecten of het bouwen van robots.

Het is belangrijk om je technische CV aan te passen aan elke specifieke functie waarop je solliciteert en ervoor te zorgen dat de informatie relevant is voor de vacature.

Een voorbeeld van een CV