In september 2019 begint Sonny Pistoor (26) aan zijn nieuwe baan bij Kento. Door de weeks laat hij de wensen van bedrijven en technici op elkaar aansluiten. In het weekend draait hij houseplaten aan elkaar voor honderden mensen die losgaan op de dansvloer.

 Hoe voelt het om elke dag met plezier naar je werk te gaan? Sonny heeft het antwoord, maar hij verklapt het niet. Dat zou te makkelijk zijn. De nieuwe adviseur van Kento laat het je liever zelf ervaren.

De perfecte baan vinden

Zijn zoektocht naar werkplezier begint op de middelbare school. Sonny wil lesgeven. Het vak doceren dat de meeste leerlingen omcirkelen in hun rooster. “Ik wilde gymleraar worden”, vertelt Sonny.

“Ik haalde mijn havodiploma en schreef me in voor de hbo-opleiding ALO (Leraar Lichamelijke Opvoeding).” Zijn droom lijkt vlak na de start van de opleiding plotseling buiten bereik.

Een scheenbeenvliesontsteking slaat hem uit het veld.

Terug bij af

Na zijn blessure volgt hij verschillende opleidingen waaronder Sport en Bewegen op mbo-niveau en de hbo-opleiding Toerisme. De studies liggen net te ver weg van zijn oorspronkelijke interesses en doelen.

Hij stopt.

Gemotiveerd door zijn innerlijke recruiter gaat hij op zoek naar werk dat bij hem past. Van glazenwasser tot croupier en bedrijfsleider in de horeca: hij probeert van alles uit.

In de tussentijd jaagt hij zijn nieuwe droom na: festivals organiseren en zelf draaien op feesten. Zijn passieproject slokt elke zaterdag en zondag op. “Ik kon het niet meer combineren, in het weekend werken in de horeca én optreden als DJ in de stad”, vertelt de Rotterdammer.

Een vriend draagt hem voor bij Maandag waar hij wordt aangenomen. Sonny start enthousiast aan zijn nieuwe baan als recruiter. Hij koppelt interim professionals aan organisaties in de zorgsector. Met succes. Toch blijft hij zoeken naar werk dat hem nog meer plezier geeft.

Werken bij Kento

“Vanaf dag 1 kreeg ik bij Kento het vertrouwen van eigenaar Ouke. “Na een maand had ik het idee dat ik mijn collega’s al jaren kende. Het voelt inmiddels als familie. De sfeer is relaxt en het werk is flexibel.”

In zijn rol als adviseur zorgt Sonny dat organisaties de meest geschikte technici aannemen. En als recruiter behartigt hij de belangen van technici die een nieuwe baan zoeken.

“Bij Kento staat de kandidaat centraal, dat spreekt me aan. Ik ben geïnteresseerd in de mensen die op zoek zijn naar een leukere baan in de techniek”, vertelt Sonny. “Hier mag ik de tijd nemen voor kandidaten. Mensen blij maken met een nieuwe baan, dat vind ik het leukste aan mijn werk bij Kento.”

Wensen vervullen en tegelijkertijd vacatures vervullen.

“Wat ik wil bereiken bij Kento? Ik heb tegen Ouke gezegd: ik wil gewoon de beste zijn hierzo.”

Op zoek naar een nieuwe baan in de techniek? Vacature vervullen in jouw organisatie? Laat de ambitie van Sonny in je voordeel werken en neem direct contact op met Kento voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Of bekijk snel de vacatures.