Peter Koenhen (29) liep op zijn 15e al van deur tot deur. Om energie te verkopen. Nu bewaart hij zijn energie voor technisch talent. Via sales in het vastgoed vond hij zijn weg naar de arbeidsbemiddeling. Sinds november 2019 benut hij zijn commerciële talent om technici en opdrachtgevers te verbinden bij Kento. 

 Een woordenzee. Maar je gaat niet kopje onder. Nee. Je laat je meevoeren door de golven. Vanaf het moment dat hij de kamer binnenloopt grijpt hij je aandacht. Met zijn woorden en charisma. De nieuwste aanwinst van Kento vertelt hier zijn verhaal.

Sterk in commercie

“De afgelopen 10 jaar heb ik commerciële functies bij verschillende werkgevers gehad” vertelt Peter. “Van colportage tot telemarketing.”

Hij liep eerst op straat van deur tot deur. Daarna pakte hij de telefoon. Sales met een gouden gids, pen en kladblok. Het hele alfabet langs en weer terug. Op zoek naar een ‘ja’.

“Die tijd ligt achter me. Ik zit inmiddels 6,5 jaar in de arbeidsbemiddeling. Bij mijn 3 voorgaande werkgevers had ik steeds dezelfde rol: 50% business development en 50% recruitment. Daar ligt mijn kracht. Eerst in engineering, daarna in de ict.”

Voordat hij definitief voor een commerciële carrière koos, volgde hij eerst een studie.

Het lijkt net een film

“Ik was geen goede leerling. Desondanks heb ik de mbo-opleiding audiovisuele techniek afgerond. Mijn fantasie is rijk en ik dacht een gave baan als cameraman in de tv-branche te vinden. Mijn jongensdroom.

“Toen ik stage liep en met de reportagewagen op pad ging, ontdekte ik dat nieuwkomers kilometers kabels trekken in plaats van filmen.”

Dus, je liet de kabels op de grond liggen?

“Ja, inderdaad. Uiteindelijk had ik besloten om niets met mijn diploma te doen en toch de commerciële kant op te gaan.”

Handelen in positiviteit

Peter verkoopt nog een zandkorrel aan iemand die dorstig en gezandstraald rondloopt in de woestijn op een stormachtige dag. Maar hij gebruikt zijn gave juist om mensen en bedrijven in de techniek te helpen. “Ik hou van het maatschappelijke aspect van arbeidsbemiddeling.”

Heb je dat bij Kento gevonden?

“Ja, ik verander wensen van kandidaten in de realiteit. Dat geeft mij voldoening. Kandidaten gaan met plezier naar het werk. En opdrachtgevers zijn gelukkig met nieuwe werknemers.

“Kento is de leukste organisatie waar ik tot nu toe heb gewerkt. Eigenaar Ouke begrijpt wat medewerkers in deze tijd zoeken, zoals vertrouwen, flexibiliteit en saamhorigheid.

“Wat Kento voor mij betekent? Plezier, passie en ontwikkeling. Ik voel me hier thuis, dat is een prettig gevoel. Ik combineer ik mijn liefde voor techniek met mijn commerciële aanleg en mensenkennis.”

Over thuis gesproken. Heb je nog vrije tijd over?

“Natuurlijk!” roept Peter. Muziek maken is ontzettend belangrijk in mijn leven. Ik maak hiphopbeats met vrienden in mijn thuisstudio. Vroeger was ik meer van de techno. Ik draaide als DJ op festivals. Net als mijn collega Sonny die nog steeds housemuziek in clubs en op festivals draait.”

Verder geniet Peter van cinematografische kunstwerken op zijn ultra HD-televisie. Gedraaid door professionele cameramannen. Geen kabels sjouwen, maar plug-en-play met een HDMI-kabel vanaf de bank.

Op zoek naar een nieuwe baan in de techniek? Vacature vervullen in jouw organisatie? Laat de energie van Peter in je voordeel werken en neem direct contact op met Kento voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Of bekijk snel de vacatures