Je bedrijfsbus ligt vol met waardevolle spullen, van materialen en gereedschap tot misschien wel dure laptops en andere apparatuur. Helaas gebeurt het regelmatig dat er wordt ingebroken in bedrijfsbussen, of zelfs de hele bus gestolen wordt. Het is dus van groot belang je bus goed te beveiligen, en er alles aan te doen het risico op diefstal zo veel mogelijk te beperken. Maar hoe doe je dat dan het beste? Hieronder een paar tips op een rijtje, de één misschien wat voor de hand liggender dan de ander, maar je kunt niet voorzichtig genoeg zijn!

 1. Deuren, ramen dicht & sleutel eruit.
  Zoals we al zeiden, sommige tips liggen misschien een beetje voor de hand, maar het blijft toch één van de meest voorkomende redenen voor diefstal. Nog éven binnen bij de klant wat pakken, en je bus open laten, of de sleutel in het contact laten zitten. Veel tijd is er dan niet nodig om je meest waardevolle bezittingen uit je bus mee te nemen. Doe dus altijd, ook als je maar heel even de hoek om loopt, je deuren en ramen dicht, en hou je sleutel bij je.
 2. Autosleutel kwijt? Laat de code verwijderen
  In je autosleutel zit een code die is geregistreerd in je boordcomputer. Mocht je ooit je sleutel verliezen en je reservesleutel of een nieuwe sleutel gaan gebruiken, laat dan de code van je oude sleutel verwijderen zodat deze onbruikbaar wordt.
 3. Parkeren
  Het beste is natuurlijk parkeren op afgesloten (privé)terreinen, maar dit is natuurlijk niet altijd mogelijk. Kijk daarom goed naar de beste parkeerplek wanneer je op openbaar terrein parkeert. Goed in het zicht, onder een lantaarnpaal of vlakbij bewakingscamera’s etc.
 4. Trekhaakslot
  Via je achterdeuren komen eventuele dieven makkelijk bij je waardevolle spullen. Veel mensen hebben geen extra beveiliging op de achterdeuren omdat ze liever geen gaten boren in de deuren o.i.d. een prima oplossing hiervoor is een trekhaakslot. Dit slot zit vast op je trekhaak en heeft een horizontale balk die voorkomt dat je achterdeuren geopend kunnen worden.
 5. Slamlock
  Je kent het wel, je loopt op een dag wel 100 keer op en neer naar je auto, en je doet niet iedere keer je deuren op slot. Een slamlock is dan de perfecte oplossing, dit systeem vergrendeld iedere keer als jij de deur dicht gooit automatisch de auto zodat je niet continu je sleutel weer uit je zak hoeft te vissen om zelf de deur op slot te doen.
 6. GPS
  Dit is natuurlijk geen goedkope oplossing, maar wel ideaal. Moet je nou ook je zakelijke kilometers bijhouden? Dan sla je twee vliegen in één klap en is investeren in een GPS systeem het meer dan waard.
 7. Extra alarm
  Ondanks dat bedrijfswagens vaak ook al met een fabrieksalarm worden geleverd kiezen veel mensen ervoor om zelf nog een alarm te installeren wat moeilijker uit te schakelen is dan het fabrieksalarm. Heb je thuis een alarmsysteem in huis? Dan zou je kunnen overwegen een extra sensor voor dit alarm te bestellen en die in je bus te monteren.

bron: hellocars & mkb