Wat is detavast?

Detacheringsbedrijf

“Detavast” is een samentrekking van “detachering” en “vast”. Het is een arbeidsvorm waarbij een werknemer eerst tijdelijk via een detacheringsbureau bij een bedrijf gaat werken. Na een afgesproken periode kan het bedrijf besluiten om de werknemer in vaste dienst te nemen. Kento is gespecialiseerd op het gebied van vacatures binnen de technische branche. Benieuwd naar hoe detavast werkt? Deze vraag beantwoorden wij in dit artikel!

Leestijd | 3 minuten

Wat is detavast?

Een organisatie die detavast aanbiedt is een detacheringsbureau. Dit bureau treedt op als formele werkgever van de werknemer tijdens de detacheringsperiode. Het bureau is verantwoordelijk voor het werven, selecteren en plaatsen van geschikte kandidaten bij opdrachtgevers die op zoek zijn naar tijdelijk personeel.

Tijdens de detachering blijft de werknemer in dienst van het detacheringsbureau en wordt deze uitgezonden naar de opdrachtgever. Het detacheringsbureau verzorgt de administratieve en juridische aspecten van het werkgeverschap. Zoals contracten, salarisadministratie en de afdracht van sociale premies en belastingen. Het bureau zorgt ook voor de begeleiding en coaching van de werknemer tijdens de detachering.

Na de afgesproken periode kan de opdrachtgever ervoor kiezen om de werknemer in dienst te nemen. In dat geval neemt het bedrijf het formele werkgeverschap over van het detacheringsbureau en gaat de werknemer in vaste dienst bij het bedrijf.

Wat is het doel van detavast?

Het doel van detavast is om een flexibele en tijdelijke oplossing te bieden voor werkgevers die behoefte hebben aan tijdelijk personeel en voor werknemers die op zoek zijn naar een vaste baan. Detavast combineert de voordelen van detachering en vaste banen.

Voor werkgevers biedt detavast een manier om nieuwe medewerkers op een flexibele manier aan te werven en deze medewerkers te laten wennen aan de bedrijfscultuur en de functie voordat ze een vast dienstverband aanbieden. Hierdoor kunnen werkgevers de kosten en risico’s van een verkeerde match verminderen en tegelijkertijd flexibel blijven om in te spelen op veranderende bedrijfsomstandigheden. Voor werknemers biedt detavast een manier om in verschillende organisaties te werken en zo ervaring op te doen, en om te kijken of het bedrijf en de functie bij hen passen voordat ze zich committeren aan een vast dienstverband. Daarnaast biedt detavast werknemers ook de zekerheid dat er mogelijkheden zijn om na een bepaalde periode in vaste dienst te komen bij de opdrachtgever.

Bij Kento gaan we graag lange termijnrelaties aan met onze opdrachtgevers. Zo zijn wij tijdens het hele proces betrokken en is de kwaliteit van onze dienstverlenging leidend. Daarnaast leren wij onze partners steeds beter kennen en worden de vacatures en projecten het meest effectief ingevuld. Meer weten over wat Kento voor jou kan betekenen? Neem een kijkje op onze website of mail ons op info@kento.nl.